Kerststallenroute

Wandel langs alle Kerststallen

Vanaf zondag 17 december kun je hier de online routekaart bekijken met alle locaties van de Kerststallen.

Breid je wandeling uit met deze activiteiten

Heilige Huisjes Festival
Tijdens het Heilige Huisjes Festival kun je vijf prachtige heilige huisjes bewonderen op sfeervolle pleinen in de binnenstad. Elk huisje heeft een eigen uniek programma met leuke activiteiten om je helemaal in de kerstsfeer te brengen. In het Heilig Huisje op de Parade kun je je eigen Kerststal maken!

Kerststal Sint-Jan
Tijdens de route loop je langs onze prachtige Sint-Jan. Breng dus vooral ook een bezoekje aan de beroemdste Kerststal van Den Bosch (controleer wel even vooraf de openingstijden en ticketinfo).

Kerststal Sint-Cathrien
Ook in de Sint Cathrien zijn twee bijzondere kerststallen te bewonderen: de oude kerstgroep is uit 1898 en gemaakt in het atelier Cuypers-Stolzenberg. De traditionele groep is heel fraai en bestaat uit prachtige grote gipsen beelden. Daarnaast is dit jaar ook nog de kerstgroep uit de Annakerk West te zien. Die is wat kleiner, maar heeft hele leuke en lieve details. Deze is gemaakt door de kunstenaar Gerard Héman. De kerk is elke zaterdag open van 14.00 tot 17.00 uur, op kerstavond (er is beschuit met muisjes!) en 1e Kerstdag ’s middags. En verder op afspraak: bel pastoor Paul Janssen, 06-21957940.

Drie Koningen
De Kerststallenroute loopt van zondag 17 december tot en met zondag 7 januari 2024. We sluiten op zondag 7 januari af met Drie koningen op de Markt in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 15.30 uur worden gratis lampionnen en kroontjes uitgedeeld tegenover Hotel Central. Om 16.45 uur komen de Koningen en hun gevolg naar buiten om de kinderen te begroeten. Na afloop is er rond 18 uur op de Parade voor de kinderen gratis warme chocomel met feestelijke wafels.