F.A.Q.

 1. 1. Wat is Kerststallen Den Bosch?
  Kerststallen Den Bosch is een jaarlijks evenement in ‘s-Hertogenbosch waarbij Kerststallen in de binnenstad worden tentoongesteld door bewoners en ondernemers, samen met diverse activiteiten om de kerstsfeer te vieren.
 2. 2. Wanneer vindt Kerststallen Den Bosch plaats?
  Dit evenement vindt plaats in de laatste twee weken van december tot de zondag waarop Drie Koningen op de Markt wordt gevierd. De exacte datum vind je op onze homepage.
 3. 3. Hoe kan ik als binnenstadsbewoner of -ondernemer deelnemen aan Kerststallen Den Bosch?
  Deelname aan de Kerststallenroute is gratis en eenvoudig. Meld je aan via ons e-mailadres Info@KerststallenDenBosch.nl en plaats tijdens de gehele periode jouw Kerststal achter je raam of in je etalage. Lees hier meer over het aanmelden van je Kerststal.
 4. 4. Hoeveel routes of activiteiten organiseert Kerststallen Den Bosch?
  Naast het wandelen langs alle Kerststallen in de binnenstad zijn er nog veel meer activiteiten, zoals een letterspeurtocht, een escape puzzelroute, een kleurplaatwedstrijd en kerstverhaalroutes. Daarnaast zijn er ook kerstverhaalroutes of letterspeurtochten te vinden in verschillende verzorgingstehuizen in Den Bosch en Vught. Deze routes worden uitgezet door de zorgorganisaties en helpen bij het vergroten van de kerstsfeer voor bewoners en bezoekers aldaar.
 5. 5. Moet ik me aanmelden met een Kerststal?
  Je hoeft je alleen aan te melden als routepunt, zodat wij je Kerststal aan de routekaart kunnen toevoegen. De letterspeurtocht, kleurplaatwedstrijd en kerstverhaalroute zijn gratis toegankelijk. Aanmelding voor deze activiteiten is niet nodig.
 6. 6. Hoe kan ik deelnemen aan de kleurplaatwedstrijd?
  Download de kleurplaat via deze website en lever de ingekleurde versie in bij Huis 73. LET OP: tijdens de verbouwing van de bieb is Huis73 gevestigd aan Hekellaan 2 in Den Bosch (Militaire Rijbaan).
 7. 7. Wat zijn de prijzen voor de kleurplaatwedstrijd?
  De winnaars in drie verschillende leeftijdscategorieën ontvangen een lunch voor het hele gezin bij Antoniegaarde.
 8. 8. Hoe kan ik de Kerstverhaalroute volgen?
  De Kerstverhaalroute vind je hier: https://kerststallendenbosch.nl/kerststallenroute/. Er is een download beschikbaar waarop alle posters staan aangemerkt.
 9. 9. Zijn de routes van Kerststallen Den Bosch toegankelijk voor iedereen?
  Ja, deze route is bedacht voor mensen van alle leeftijden en zou ook toegankelijk moeten zijn voor rolstoelgebruikers. Helaas hebben wij geen invloed op geparkeerde fietsen, scooters en brommers.
 10. 10. Met wie werkt Kerststallen Den Bosch samen?
  We werken samen met Bij Katrien en Parochie Maria om dit evenement mogelijk te maken. Ook zijn we dankbaar voor de samenwerking met alle deelnemers die een Kerststal plaatsen; woonzorgcentrum Antoniegaarde; de gemeente voor het verleende Wijkbudget; Stichting 1184 voor hun bijdrage; Den Bosch Partners; KC Het Stadshart voor het printwerk en de verspreiding van ons evenement; Hout-doe voor het ter beschikking stellen van de prijs van de Letterspeurtocht en vele anderen. Lees hier meer over onze partners.
 11. 11. Kan ik betrokken raken of partner worden van Kerststallen Den Bosch?
  We staan altijd open voor nieuwe partnerschappen en betrokkenheid. Neem gerust contact met ons op.

Aansprakelijkheid

Kerststallen Den Bosch streeft naar een veilige en plezierige ervaring voor alle deelnemers aan ons evenement. We willen echter benadrukken dat deelname op eigen verantwoordelijkheid is.

 1. 1. Veiligheid van deelnemers: we moedigen alle deelnemers aan om te allen tijde op het verkeer te letten om risico’s te minimaliseren. Ouders en verzorgers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op hun kinderen tijdens het evenement.
 2. 2. Schade en verlies: Kerststallen Den Bosch is niet aansprakelijk voor schade aan eigendommen, verlies van persoonlijke bezittingen of letsel tijdens het evenement. We raden deelnemers aan om hun eigendommen veilig te bewaren en te zorgen voor hun persoonlijke veiligheid.
 3. 3. Naleving van regels en voorschriften: deelnemers dienen zich te houden aan alle geldende (verkeers-)regels en voorschriften, zowel op openbare plaatsen als op privélocaties die deel uitmaken van de Kerststallen Den Bosch-route.
 4. 4. Medische zorg: In geval van een medisch noodgeval wordt geadviseerd onmiddellijk contact op te nemen met de hulpdiensten. Kerststallen Den Bosch is niet aansprakelijk voor medische kosten of behandelingen.

We vragen alle deelnemers om begrip te tonen voor deze aansprakelijkheidsverklaring en om de veiligheidsvoorschriften en aanbevelingen te respecteren. Door deel te nemen aan Kerststallen Den Bosch, ga je akkoord met deze aansprakelijkheidsvoorwaarden.

Voor verdere vragen of verduidelijkingen met betrekking tot aansprakelijkheid, aarzel niet om contact met ons op te nemen.